'

May 26, 2011

"ZA pokojninsko reformo!"

UKOM je naročil dva super reklamna spota  (NOT!!), katera naj bi z parodijo pomagala pri pokojninski reformi. Govori se pa tudi da naj bi obstajal še tretji, torej dva je posnela Čepinova in enega Emeršič.




Vsi spoti naj bi stali približno 15.000€, kar je absolutno preveč za tako amatersko delo! In kdo je to spacal skupaj? Vest založništvo d.o.o.! Če pogledaš njihov portfolio vidiš, da niso sposobni narediti normalne oziroma kake napredne produkcije. Pač na nizkem nivoju, (verjetno bi še kak video krožek na srednji šoli bolje naredil reklamo) to lahko naredimo tudi sami doma z skoraj nič znanja!



Kaj potrebuješ za tak "zmazek"?
   - Čepinovo :)
   - Modro platno za ozadje in kasneje par slik katere damo za ozadje
   - Kamero na stojalu (da se slika ne trese preveč)
   - Amaterski in brezplačni program za videomontažo
   - Veze ali pa "neumnega" naročnika

Če se je Čepinovi uspelo naučiti teh 5 stavkov je snemanje potekalo gladko in hitro (maks 2 uri s pripravami), videomontaža pa še kaki dodatni dve uri ali manj. In vse to naj bi stalo 15 jurjev; Čepinova je baje pobrala jurja, vest.si 3 jurje in ostalo (11 jurjev) verjetno Emeršič. Mogoče pa je vest.si pokasirala za vsak spot po 3 jurčke in je tako Emeršič pokasiral samo 5 jurčkov?. :)

Kaj me je najbolj zmotil pri teh oglasih:

1. Čepinova, kdo zavraga se je spomnil nje? No ja mogoče veze in poznanstva.
2. 15.000 EUR za tri kratke nezahtevne oglase
3. Čepinova WTF!!!
4. Ogalsi narejeni v iMovie z Applovo temo - to se ne dela če se greš profi videomontažo, kako bi zgledalo, da bi kaj podobnega RTV ali POP TV uporabu za dnevnik oz 24ur?
5. Čepinova  WTF!!!
6. Prodani Emeršič, kot Valič za Malo delo
7. Čepinova WTF!!!

Me prav zanima napodlagi česa je Vest.si zaračunala 3 jurje???


Vest.si še Krastaču ne sežete do kolen!!!
Veliko vas lahko nauči!!


No comments:

Post a Comment