'

December 3, 2012

Eden največjih srednjeevropskih spletnih trgovcev prevzel mimovrste=)






Na facebook strani mimovrste ste danes lahko zasledili objavo kako so se prodali.




S petkom (30. 11. 2012) je nizozemski Netretail Holding (NRH) povečal lastniški delež in postal 100 % lastnik največje slovenske spletne trgovine mimovrste=). Gre za največjo investicijo na področju slovenske spletne trgovine.
Netretail Holding je eden največjih spletnih trgovcev v Srednji in Vzhodni Evropi ter upravlja s spletnimi trgovinami na Češkem, Slovaškem, Poljskem in Madžarskem, sedaj pa je v njegovi 100-odstotni lasti tudi največja slovenska spletna trgovina. Netretail je sicer postal manjšinski družbenik mimovrste=) že septembra leta 2011.

Direktor in ustanovitelj podjetja Netretail Holding Ondrej Fryc je ob tej priložnosti povedal: »Dobro leto odličnega sodelovanja z mimovrste=) je potrdilo pravilno odločitev vstopa na slovenski trg. Za investicijo v mimovrste=) smo se odločili, ker vidimo številne priložnosti za nadaljnji razvoj dejavnosti spletne trgovine v Sloveniji in velik potencial za nadaljnjo širitev v regiji. Podjetje mimovrste=) je v odlični pripravljenosti, za njim stoji uigran in strokovno podkovan tim ljudi. Navdušuje nas tudi dejstvo, da je organizacija mimovrste=) izredno usmerjena v zadovoljstvo kupcev.«

V zadnjih štirih letih je NRH dosegel znatno rast in okrepil svoj vodilni položaj na številnih pomembnih trgih e-prodaje v regiji Srednje in Vzhodne Evrope (poleg Slovenije upravlja spletne trgovine pod znamko MALL na Češkem, Slovaškem, Poljskem in Madžarskem).  

V letošnjem juliju je nadzorni delež v Netretail holdingu pridobila podružnica južnoafriškega podjetja Naspers, MIH Allegro. Podjetje mimovrste=) pa je tako postalo eno izmed redkih, če ne celo edino slovensko podjetje, ki ima v svoji lastniški strukturi enega največjih internetnih velikanov.  

Ondrej Fryc














FB mimovrste


Zanimivo pa je da nočejo povedati za koliko denarja so se prodali. No ja upam, da bodo še naprej imeli konkurenčne cene.

No comments:

Post a Comment