'

February 24, 2011

Leto uporov

images.google.com
Leto 2011 bo zagotovo poznano po protestih in uporih državljanov na bližnjem vzhodu in severni afriki; mogoče bo tudi EU zraven.


Nekak komunistični način vladanja v tem času ni več popularen, ker je kriza doletela tudi te države. Po dokaj uspešnem protestu v Egiptu so se protesti razpasli kot gobe po dežju. Libijski voditelj Gadalfi je na robu propada in težko se bo skril pred ljudstvom. V Maroku je tudi še vedno zelo napeto in se samo čaka, da poči.

Veliko protestne aktivnosti je tudi v Jordaniji, Jemnu, Alžiriji, Bahrajnu, Iran in začenja se tudi v Indiji. Nekaj se govori tudi da se zametki začenjajo tudi v Kitajski ampak oblast zaenkrat dobro zatira (enkrat bo tudi tu počilo in takrat bo verjetno cel svet zelo občutil).

images.google.com


Čedalje bolj glasni so tudi hrvatje in že pozivajo Kosorjevo k odstopu in razpustitvi vlade. Če se razbohoti pri sosedih bo verjetno kmalu tudi pri nas, kak večji naval proti parlamentu. In garažna na kongresnem trgu še vedno ni zgrajena, le kje bodo ljudje parkirali?!  Mogoče spet pridejo študentje oni itak nimajo za avtomobile in bodo prišli s trolami. :)

No comments:

Post a Comment