'

February 4, 2011

Moj Kindle

Evo pa je prišel končno na vrsto, da se malo razpišem na blogu.

Sam paket je presenetljivo majhen (iPad je pakiran v malce večji škatli) in vsebina paketa je samo Kindle in USB kabel ter kratka navodila.

Sam Kindle je tanjši kot moj Blackberry in je tudi zelo lahek malo težji od BB tako, da dolgotrajno branje ni problem saj je lažji kot povprečna knjiga. Oblika je klasična pravokotna, robovi so zaobljeni, da ne režejo v roko. Velikost je primerna za držanje mogoče malo nerodno za tiste kateri imajo manjše roke; po drugi strani pa so vse knjige večje in nerodnejše. :)



Po polnjenju pa akcija. :)

Amazon je tako prijazen, da vam je že registriral Kindla in vam ga pripravil za uporabo. Nastavite samo WIFI, če ga imate oz ga boste uporabljali. Seveda ga lahko odregistrirate iz vašega računa in ga podarite komu drugemu.

Na Kindlu so naložena obsežna navodila, katera vam priporočam, da jih vsaj rahlo preletite, ker vam bodo zelo v pomoč pri prvi uporabi. 

Če ste že kdaj kupovali e-knjige prek Amazona in uporabljali Kindle za PC ali mobitele jih boste imeli naložene na napravi oz se vam sinhronizirajo med napravami ko jih povežete na splet.

Zaslon je zelo dober, saj ima dobre sivine in hitro osveževanje (slike se kar vredu vidijo in pravtako internetne strani).

Internetni brskljalnik deluje odlično je zelo hiter in pregleden edina težava so nove tehnologije kot je flash saj nimajo podpore na ink zaslonih. Kak Gmail, Facebook, blog,... pa boste brezproblema pogledali. Nekoliko mi je žal da nisem vsel 3G variante, da bi lahko malo zastonj posurfal na dopustu oz preveril pošto.

Text to Speech deluje zadovoljivo, če je knjiga napisana v lepi knjižni angleščini bo za poslušat. Če pa je v kakem slengu pa bolje, da ne poskušate ker boste zelo razočarani.

Predvajanje glasbe je OK in zvočniki oddajajo zelo kvaliteten zvok edino kar me moti da ne vidiš kaj dejansko imaš na napravi oz nimaš play liste. Komade enostavno premikaš naprej nazaj vendar nimaš podatka kaj se predvaja.




Zaenkrat toliko :)

No comments:

Post a Comment